portfolio web templates

Jacuzzi Tisztítás

Blog, avagy olvasmányok a témával kapcsolatban

Milyen veszélyei vannak a medencében lévő organizmusoknak az emberi szervezetre?

Forróság, napsütés, a levegő valósággal izzik, ilyenkor az egyetlen megfelelő hely egy medence közepén van egy hűs koktéllal a kezünkben. Ha van saját medencéd, ebben az időjárásban te lehetsz a legszerencsésebb ember a világon. Viszont ha nem tartod rendben megfelelően a víz minőségét, hamar elmúlhat ez a szerencse.
A helyzet az, hogy egy medence nem csupán a családi és baráti összejövetelek, a játék és a móka színtere, hiszen komoly odafigyelést igényel a vize. Olyan organizmusok telepedhetnek meg benne, melyek veszélyt jelentenek az emberi szervezetre.
Mik azok a mikroorganizmusok? 

Baktériumok, algák, gombák, vírusok. Ezek mind mikroorganizmusok. Olyan élőlények, melyek szabad szemmel nem láthatóak, így ránézésre akkor is rendben lesz a medencéd vize, ha hetek óta nem takarítottad ki és vízszűrőd sincs. Természetesen nem minden mikroorganizmus káros az emberi egészségre, de tény, hogy van olyan, amely betegséget okoz vagy fertőzést hordoz. Ezek az élőlények természetes közegben hasznosak, összhangban élnek a környezettel. Egy olyan mesterséges terepen azonban, mint amilyen egy medence, mindenképpen tenni kell ellenük, ha nem szeretnénk húgyúti fertőzést vagy gombát kapni.

Hogy fertőtleníthetem a medencét?
Szükséged lesz megfelelő fertőtlenítő szerekre és egy szűrőre is, amely megfelelő időközönként átforgatja a vizet. Utóbbi a medencébe kerülő szerves anyagokat szűri, melyek felboríthatják a víz PH értékét. A fertőtlenítő szerekre akkor van szükség, be beállt az említett érték, mely 7,2-7,6 között van. Ekkor kezdődhet az algaölés és a pelyhesítés folyamata. Ezekre azért van szükség, hogy a legapróbb szennyeződések és az esetleges látható alga is eltűnjön a medencéből. Ha nem vagy biztos abban, pontosan milyen szereket kell használnod, kérd szakember segítségét, akinek nem csak megfelelő eszközei, hanem a tudása is megvan ahhoz, hogy a medencéd a nyugalom szigete lehessen.
INFORMÁCIÓK

ÁRAK

BLOG

KAPCSOLAT

Rendelkezésre állás

H-P: 8:00-18:00
Szo-V: 8:00-12:00

Kapcsolat

Email: info@jacuzzi-tisztitas.hu Telefon: +36 70 420 3562