Vízkezelés a jacuzziban

Vízkezelés a jacuzziban

A jacuzziban pihenés élményét egyetlen dolog ronthatja el: a nem elég tiszta víz. A foltok és elszíneződések hamar tönkre tehetik az ember jókedvét. Íme, néhány praktika, melyekkel mindig tiszta lesz a víz a masszázsmedencédben!

Magyarországon minden régióban más – más vízzel találkozhatunk. A lágy víz egyik fő ismertető jele, hogy a jacuzzi felülete vízfelülete mindig sima marad, nem képződik lerakódás. Ebből következően pedig a szűrők sem vízkövesednek el. Ha nálad otthon kemény a víz, érdemes beszerezni a megfelelő szereket ahhoz, hogy lágyítsd a vizet.
A szűrőt ajánlott minden héten egyszer kiemelni a szerkezetet a vízből és kitakarítani azt. Hiszen ha felhalmozódnak a szennyeződések, gyakorlatilag hiába működik a szűrő a vízben, nem feltétlenül tudja elvégezni maradéktalanul a munkát. Ha általánosságban kellene megfogalmazni az optimális vízszint fogalmát, akkor a legmagasabb masszázsbefúvó fölött kell lennie néhány centiméterrel. Mivel azonban a medence vize folyamatosan párolog, mindig oda kell figyelni a víz szintjére és szükség esetén mindenképpen után kell tölteni. Mindemellett négyhavonta érdemes teljesen lecserélni a vizet, hiszen ekkorra „elhasználódik” és tele lesz fertőtlenítő szerekkel. Szintén négyhavonta érdemes cserélni az ezüst ion patront is, évente egyszer pedig érdemes szakembert hívni, aki teljes egészében átvizsgálja a jacuzzi szerkezetét.

Mit tegyek, ha elhanyagoltam a vízkezelést?

Ha már megtörtént a baj, mindenképpen nagyobb mennyiségű klórt szükséges a vízbe juttatni. Ha visszaáll a kémiai egyensúly, akkor normalizálódik a helyzet. Fontos azonban, hogy ne mérés nélkül pakold a PH kiegyenlítőt és az egyéb szereket a vízbe! Ha nem vagy biztos abban, hogy mit kell tenned, mindenképpen kérd szakember segítségét! Mikor úgy gondolod, elég klór került a medencébe, legalább egy órán keresztül kell mennie a szűrőnek ahhoz, hogy jól átmozgassa az egész víztömeget. Azonban az algák ezzel nem fognak eltűnni, a medence alját mindenképpen szükséges kitakarítani. Ehhez pedig szintén szükséged lesz egy tapasztalt szakember segítségére.